Vilka är vi?

Efter många års frilansande på området bestämde sig två goda vänner att de ville ta steget att starta ett eget dedikerat företag för konsultjobb inom data och IT. På egen hand var detta inte möjligt, men genom gamla kontakter fick de tag på hjälp i formen av en kollega i Stockholm som var mer än villig att få projektet i rullning.

2012 slog Datorsalen.se upp dörrarna och sedan dess har det bara gått uppåt. Idag är vi nära 30 anställda från flera åldersgrupper och nischer med kompetens som vi aldrig kunnat föreställa oss när vi startade företaget för några år sedan. Så vilka är vi i grundartrion?

Patrik Svensson

Efter att ha arbetats som datakonsult på heltid för flera olika företag inom elektronik valde jag att ta en paus för att läsa upp ett Masters-diplom i Infomationsteknik på Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona. Därefter gick egot på högvarv och kanske var det detta som fick mig att föreslå den vid tidpunkten galna idén att starta eget. I efterhand skattar jag mig lycklig för att jag gjorde det för Datorsalen har växt från en ambitiös idé till en fullt fungerande verklighet.

Kristian Stålhandske

IT har alltid varit mitt kall och stora passion. Har aldrig varit rädd för att nörda ner mig i kod och siffror och efter att mer eller mindre ha livnärt mig på min hobby som frilansare kändes det som en naturlig övergång att starta eget. Jag tänker inte ta på mig äran att ha kommit på idén, jag är glad att jag har vänner med drivet jag saknar, så jag är bara glad att jag fått hänga med på det här tåget där jag kan ägna mig åt mina intressen och samtidigt hjälpa folk.

Dieter Müller

Jag skulle vilja hävda att jag inte bara är en stereotyp skapt av mitt tyska påbrå, men som den hårt knegande arbetare jag är så är det svårt att hitta argument för motsatsen. Det var arbetet som fick mig att flytta till Sverige på sent åttiotal då den växande IT-industrin lockade med sina nya möjligheter och jag blev förälskad både i landet och karriären. Jag kände varken Patrik eller Kristian innan Datorsalen grundades utan vi introducerades genom en gemensam vän och tack vare att jag hade trådar till flera större namn på området kunde vi starta vårt lilla projekt bara ett halvår efter det att vi först mötts. Nu kan vi tacka gudarna att vi arbetar bra ihop, vem vet hur detta hade gått annars? Vi rullande tärningarna och resultatet blev fantastiskt.