Tjänster

Datorsalen erbjuder en mängd med tjänster för små till medelstora företag som allt som oftast är besvärliga att hantera internt. Vi har många års erfarenhet av allt ifrån programoptimering till webbdesign och detta syns i de tjänster vi erbjuder. Huvudområdena vi erbjuder våra konsulttjänster inom är:

  • Servrar och klienter
  • Datorsäkerhet
  • Infrastruktur
  • SEO
  • Nätverk

rs-modern-hospitalServrar och klienter

Vårt mål är att leverera servrar skräddarsydda för just ditt företag och vår erfarenhet sträcker sig ända bak till NT 4.0. Vi kan alltså med säkerhet påstå att vi har mer än nog med erfarenhet på området. Vidare är vi alltid på jakt efter de skarpaste nymodigheterna som släpps vilket gör att vi ligger i fören på den svenska marknaden och få kan mäta sig med den hastighet vi inkorporerar nya system.

Vi sköter även virtualisering ifall detta så önskas vilket är ett klokt drag då detta underlättar både rent fysiskt då det kräver mindre plats och även med användandet då flera servrar kan hållas uppdaterade på samma gång. I korta drag så sparar detta både utrymme och gör systemet mer användarvänligt.

Vårt huvudfokus ligger på Windows Server men vi arbetar även med Microsoft Hyper-V och dess klustrade lösningar. Vi har även nödvändig kunskap för äldre system som Windows Server från 2008 R2 och 2003. Vi sköter även uppdatering till nyare diton ifall detta behövs och vi ordnar även med automatiserade installationer av program och uppdateringar efter behov.

Datorsäkerhetpobrany-plik-1

I dagens läge är datorsäkerhet mer relevant än någonsin. En illa sinnad hackare kan med några få musklick tömma alla dina bankkonton och sno din legala identitet bara du gör ett enda misstag med lösenordet, så föreställ dig vad denne kan göra om den får tag på informationen till ditt företag?

Vi erbjuder kontrolltjänster där man kan få översikt på trafik både in och ut ifrån hemsidan så att du kan få så mycket information som möjligt från besökare och användares förehavanden. De vanligaste produkterna på området är vår E-postfiltrering och vårat skydd mot Spam, vilka låser av de vägar hackare vanligast tar sig in. Vidare erbjuder vi dessutom regelbundna utbildningar i ämnet både på plats och över Skype för att hålla er uppdaterade på alla nya hot och hur man hanterar dessa.

Primärt arbetar vi med brandväggar från Microsoft, Trend Micro och Symantec men sedan April 2016 har vi även inlett ett samarbete med Cisco och Spamtitan. Vi erbjuder även lokalt utvecklade säkerhetslösningar i de fall då du söker något specifikt.

Infrastruktur

Inget företag skulle fungera utan en acceptabel infrastruktur men lyckligtvis erbjuder vi kompetenta konsulter på just denna fronten. Vi lovar en effektivisering av både arbete och kontorsmiljö för så optimerad företagsdrift som möjligt vilket vi backar upp med vår mångåriga kunskap om relevanta produkter och tjänster samt hur man inkorporerar dessa.

Vi kan hjälpa er med av er utvalda aspekter eller rent utav hela infrastrukturen, antingen som konsult eller rent utav IT/IS Chef om detta lämpar sig bättre för er. Vårt mål är att implementera en företagsstruktur som överensstämmer med era mål för flexibilitet, säkerhet och tillgänglighet.

network-1433033_960_720SEO

För den som vill synas på internet krävs det i hur man visar upp sig själv och sitt företag. Här blir kunskapen som SEO, Search Engine Optimisation, relevant då den stora majoriteten av alla möjliga besökare kommer ha guidats av Google’s sökalgoritmer.

Vi erbjuder dels frontend SEO där vi gör över och justerar er hemsida för att denna ska hamna så högt uppe som möjligt i sökmotorerna. Detta innefattar modifikation av texter, typsnitt och utformning av själva sidan samt de nyckelord som exempelvis Google kommer använda i sorteringen.

Vi erbjuder även backend SEO där vi dyker ner under huven på hemsidan och justerar den bakomliggande koden samt optimerar sidan internt. Syftet är detsamma, men utförandet är avsevärt mycket mer avancerat.

Vi håller även utbildningar inom ämnet för de som är intresserade, dels på plats i Karlshamn, men oftast online.

Nätverk

I anslutning med vårt arbete med säkerhet, servrar och brandväggar har vi även ett fokus på nätverk. Vi erbjuder både hjälp med hårdvara och mjukvara för att koppla samman ditt företags datorer till det väloptimerade nät som krävs för att hålla sig relevant på dagens marknad.

Vi arbetar vanligtvis med Dell, HP, Acer, Cisco och D-link men har även kompletterande kunskaper inom alla de större märkena i branschen. Vi har kompetensen för att få just ditt nätverk i rullning, oavsett vilken hårdvara du föredrar.

Utbildning i nätverk och dess underhåll finns att tillgå både online och på plats i antingen Karlshamn eller på annan förutbestämd ort. Information om innehåll och plats ges ut i god tid innan varje kurs.