Kundcase

9160573259_5bf835c0d4 Vi har alltid många bollar i luften, men med lång erfarenhet kommer många resultat. Vi har trots vår relativt låga ålder som företag redan samlat ihop en skaplig repertoar av färdiga projekt som vi inte är rädda att visa upp. Legalt kan vi såklart inte säga vem som beställt vilket projekt, men att beskriva dem i övergripande drag kommer vi undan med, för visst har man rätt att skryta lite?

Ombyggnad av hela datorstrukturen hos större cykelföretag

Ett av våra tidigaste och än idag största arbeten var då ett äldre cykelföretag, bikersupplyhouse.se, med fokus på cyklar och reperation som skulle omstrukturera hela sitt datorsystem då detta var utdaterat. Datorsalen var med under hela projektet från start till mål och skötte både planering, uppdatering, genomförande och utbildning för de nya systemen. Vi skapade även stödfunktioner samt projekt som drevs parallellt för vidare strömlinjeforma användandet. Under första året efter omstruktureringen hade vi en konsult på plats hos företaget tills dess att vi utbildat en ansvarig ur deras vanliga personalstab.

Systemövergång inom lokaltrafik

Då ett företag som primärt sysslar med kollektivtrafik bestämde sig för att övergå till ett sedellöst betalsystem kallades Datorsalen in som specialister för övergången till de numera helt digitala betalsystemen.

Utöver detta stod vi även för att få deras bussburna nätverk att fungera vilket idag lett till gratis wi-fi för de som åker med företaget och än idag agerar vi teknisk support åt dem de gånger frågor dyker upp om systemet.

Projektledning för e-handelimages

Ett tidigare helt analogt företag ville ta sig ut i den digitala världen och vände sig till oss för att utveckla och starta upp en webbshop i anslutning till deras redan befintliga hemsida. Sagt och gjort, butiken vi skapade då finns kvar än idag och är nu inne på sin tredje iteration, samtliga utvecklade av oss på Datorsalen. Billigtglassdam.se är adressen om du vill spana in billiga glasögon. Vi gick även över deras SEO-avtryck och förbättrade detta samt satte upp en telefonsupport för deras kunder. Under de första månaderna stod vi för telefonsupporten men gradvis utbildade vi medlemmar av deras egna anställda att fylla denna rollen åt oss.

Optimering av skolas datorsystem

En skola anlitade oss för att uppdatera deras befintliga elevportal till ett nyare system. Vår utsände insåg snabbt att deras tilltänkta produkt inte passade med deras befintliga interface och efter en kort genomgång på exakt vilket innehåll skolan ifråga ville ha med utvecklade han sonika en egen lösning med hjälp av vårt interna team. Vi har inte hört annat än gött om resultatet och nyligen fick vi även äran att anpassa tjänsten för smartphones, vilket uppskattas av både lärare och elever.

Uppdatering av webbutik

En äldre webbutik med fokus på hobbyverksamhet fick interna problem på grund av en nära explosionsartad ökning av kunder vilka överbelastade deras dåvarande system. De nya kunderna kom efter att de anlitat mediebyrån på nätet whatsseo som hjälpte dem med sökordsoptimeringen på vissa sökord. Datorsalen kallades in för att utveckla ett nytt system för att optimera deras e-handel som dels skulle vara lätt att använda och dels skulle kunna hantera mer än det tredubbla av vad de gamla systemet kunde. Detta var ett intressant projekt då mycket testning fick ske direkt på den relevanta hemsidan då vi inte kunde nå samma stressnivåer i vår interna testmiljö men slutresultatet var värt det.